Belépés
templomos lovagok
Olvasmánynak idézem Klaus Matefi olvtárs (akit hívtam ide, de eddig még nem jött..) néhány talán némileg idevágó írását:

"Templomosok kozmikus "kincse" és a Skóciában lévö Rosslyn kápolna
(Edinburghtöl hét mérföldre ) közt, szoros kapcsolat áll fent! Építtetöje egy William St Clair (Sinclair) nevü gróf volt. A kápolnát Templomosok építették fel, akik tisztában volta...
13. rész no meg a 14.!!:D:D:D
...sziasztok!!

Vagyok! Mikor beléptem a Blogomhoz nagyot néztem mivel fennt benne votlam a Blogajánlóban!!GYEREKEK!!! ANNYIRA örülök, ezek szerint nagyon sikeres az én kis történetem az az a mienk! Orsikám MAjd a segítséged szeretném kérni mert egy kicsit elakadtam! Remélem segítesz no meg persze Zsani :D!! Szóval nagyon boldog vagyok és hogy megünnepeljük azt hogy benne va...
Almazselé málnával
HOZZÁVALÓK:

3 citrom
5 dl szűrt almalé
5 evőkanál méz
1 tasak zselatin
25 dkg málna
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd takaréklángon feloldjuk. A citromok levét egy lábosban összekeverjük az almalével, a mézzel, a feloldott zselatinnal, és forrásig hevítjük, majd levesszük a tűzről...
Csillagos tojás
HOZZÁVALÓK:

30 dkg liszt
30 dkg ricotta
15 dkg margarin
fél mokkáskanál só
4 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál zselatinpor
10 dkg porcukor
10 dkg zöld színű marcipán
fél dl narancslikőr
1 tasak vaníliáscukor
3 dl tejszín



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, ho...
Mexikói piskótaszelet
Hozzávalók:

15 dkg margarin, 20 dkg babapiskóta, 15 dkg sárgabaracklekvár, 27 g színtelen zselatin, 2,5 dl tejszín, 3/4 dl campari, 2 dl tequila, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg barna cukor, 25 dkg mascarpone vagy natúr tejszínes krémsajt, díszítéshez narancsszelet, citromfű, koktélcseresznye

Elkészítése:

A margarint a piskótával összegyúrjuk, sütőlem...
Csokis-narancsos fondü
...6 személyre


HOZZÁVALÓK:


A csokoládékrémhez:
30 dkg étcsokoládé
fél dl tej
5 dkg vaj

A narancsos krémhez:
5 dl narancslé
1 evőkanál kukoricaliszt
1 narancs reszelt héja
3 evőkanál méz
2 evőkanál narancslikőr

A tálaláshoz:
3-3 banán, mandarin, kivi
2 narancs
1-1 mangó, c...
Epres-mandulás charlotte
...6 személyre


HOZZÁVALÓK:

6 evőkanál zselatinpor
50 dkg krémsajt vagy friss sajt
10-10 dkg cukor és őrölt mandula
1 dl tejszín
20 dkg eper
30 darab babapiskóta

A sziruphoz:
2,5 dl víz
15 dkg cukor
2 evőkanál eper- vagy mandarinlikőr

A díszítéshez:
tejszínhab



ELKÉS...
Fűszeres keleti csemegék
...6 személyre


HOZZÁVALÓK:

A banánoshoz:
13 dkg vaj
6 banán
12 dkg cukor
2-2 evőkanál citromlé, zselatin, kukoricakeményítő és tej
2 kávéskanál vaníliaaroma

A manduláshoz:
1 liter tej
15-15 dkg cukor és őrölt mandula
2 evőkanál zselatin és durvára vágott natúr (nem sós) pisztácia


ELKÉSZ...
A fonott bútor
Újra népszerűek a fonott bútorok, s egyre nagyobb teret hódítanak napjaink enteriőrjében. Ez részben az újból hódító retro stílusnak köszönhető, másrészt annak a felismerésnek, hogy a fonott minden stílushoz illik.

A keleti kultúra és a természetes anyagok kedvelői is előszeretettel használják őket, mivel nemcsak anyagukban, hanem formák tekintetében is igen változatosak...
A MAGYAR HÁZIASSZONY LEXIKONA
Tajtékkő

Por alakban vagy hosszúkás darabokban kapható. Nagyon jól felhasználhatjuk arra, hogy a kezünkről a csúnya foltokat ledörzsöljük, vagy a körmünket ráspolyozzuk vele. Faedények kisúrolásához is használhatunk porrá tört tajtékkövet.

Tajtékkőszappan

Magunk is előállíthatjuk, ha gyenge tűzön rózsavizet melegítünk, abban szappanforgácsot oldunk ...
Gyümölcsös túrókrém
Gyümölcsös túrókrém

Hozzávalók:
20 dkg tehéntúró,
20 dkg tetszés szerinti befott (pl.
oszibarack, sárgabarack, meggy stb.),
2 dl tejszín,ízlés szerint porcukor vagy méz,
1 késhegynyi só,
2 kocka csokoládé.

A befottet lecsöpögtetjük, majd - ha szükséges - kimagozzuk, és nagyon apróra összevágjuk. A t...
Körtés charlotte
HOZZÁVALÓK:


A krémhez:
2,5 dl tej
3 tojássárgája
10 dkg cukor
12,5 dkg főzőcsokoládé
6 evőkanál zselatinpor
2 dl tejszín

A körtés krémhez:
50 dkg érett körte
5 dl víz
30 dkg cukor
4 evőkanál zselatinpor
fél citrom
2 dl tejszín

A charlotte-hoz:
30 darab babapiskóta

...
Kínai tojásos kukoricaleves
Hozzávalók: 1 kukoricakonzerv (25 dkg), 2 erőleveskocka, 2 tojás, 1 ek. vodka, 1 mk. féher bors, 2dkg kukoricaliszt, gyömbér, petrezsejem, zellerzöld, só.

Egy liter vízzel és a kockákkal főzz levest, s lassú tűzön 10 percig forrald benne a körömnyi gyömbért, majd tedd bele a lecsorgatott kukoricát. Közben pépesre vágott zellert, a sót és a fehérborsot keverd össze a vodk...
Narancslé torta
HOZZÁVALÓK:

20 dkg margarin
15 dkg porcukor
5-5 dkg liszt és darált dió
1 narancs reszelt héja
2 narancs
1 teáskanál sütőpor
4 tojás
1 tasak vaníliáscukor
csipet só

A töltelékhez:
1 dl tej
1 evőkanál zselatinpor
2 dl tejszín
1 narancs
fél-fél dl narancslé és narancsszörp
mandulaforgács...
15. rész: Minden elkészült!
...15. rész

Miden elkészült!!

Reggel mikor lementünk akkor már várt minket a reggeli 9-re kértük minden reggelre mivel mindannyian szeretünk aludni így még 30 perc múlva, lebaktattunk de még akkor is meleg reggeli várt minket. Pierre meg én csak úgy sugárzottunk a boldogságtól és a 2 srác elkezdett suttogni:
- Képzeld, a Csilla feloldta a szabály!
- Tél...
Pityókás epres-málnás kocsonya
...8 személyre


HOZZÁVALÓK:


A kocsonyához:
50 dkg apró szemű eper
10 dkg málna
5 dl muskotályos bor
2 evőkanál zselatinpor
1 dl cukorszirup
1 mentaág

A vaníliás krémhez:
4 dl tej
6 dkg cukor
4 tojássárgája
1 tasak vaníliáscukor



ELKÉSZÍTÉS


1....
Sonkás imbisz
...4 dl kocsonyalé, 10 dkg gépsonka, 4 keménytojáskarika, 4 karika uborka, 4 karika pritaminpaprika (paradicsompaprika), 4 petrezselyemlevél, 15 dkg franciasaláta.

A franciasalátát összekeverem a még langyos kocsonyával és a négy tálkába osztom. Megdermedése után ráöntök fél centi kocsonyalevet. Ennek a megdermedése után ízlésesen elosztom rajta a többi hozzávalót, majd ráö...
Mazsolás kalács
...
Elkészítési idő: 2 óra 20 perc
Hozzávalók: 1 kg elkészítéséhez
36 dkg méz, 1 citrom reszelt héja, 44 dkg liszt, 4 tojás, 2 tojássárgája, 24 dkg mazsola, 1 dl tej, 0,5 dkg szalalkáli, őrölt fahéj,

A tojásokat, a tojássárgákat és a mézet egy keverőtálban habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a tejben feloldott szalalkálit, majd tíz percen át keverjük...
Pozsonyi kifli és diós, mákos
Hozzávalók: 65 dkg liszt, 30 dkg vaj, 6 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, 2 dkg élesztő, 2 dl tej, csipetnyi só.
A diótöltelékhez: 50 dkg dió, 12 dkg kekszmorzsa, 40 dkg cukor, 3 dkg mazsola, 3 dkg cukrozott gyümölcs, 1 citrom reszelt héja, 1 dkg őrölt fahéj, 1,5 dl tej.
A máktöltelékhez: 60 dkg mák, 40 dkg cukor, 3 dkg mazsola, 2 dkg cukrozott gyümölcs, 1 dkg őrölt fahéj, 1...
Mazsolás kalács
...
Elkészítési idő: 2 óra 20 perc
Hozzávalók: 1 kg elkészítéséhez
36 dkg méz, 1 citrom reszelt héja, 44 dkg liszt, 4 tojás, 2 tojássárgája, 24 dkg mazsola, 1 dl tej, 0,5 dkg szalalkáli, őrölt fahéj,

A tojásokat, a tojássárgákat és a mézet egy keverőtálban habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a tejben feloldott szalalkálit, majd tíz percen át keverjük...
1 2 3 ..............96 97 .......144 145 .......191 192 193 
Címkék: MAGYAR HÁZIASSZONY LEXIKONA, Klaus Matefi, William St Clair, Orsikám MAjd, fonott bútor, kápolnát Templomosok, segítséged szeretném, kicsit elakadtam, zselatint hideg, citromok levét, lábosban összekeverjük, feloldott zselatinnal, lisztet elmorzsoljuk, piskótával összegyúrjuk, narancsos krémhez, fonott bútorok, újból hódító, fonott minden, keleti kultúra, természetes anyagok, csúnya foltokat, körmünket ráspolyozzuk, befottet lecsöpögtetjük, körtés krémhez, liter vízzel, kockákkal főzz, körömnyi gyömbért, lecsorgatott kukoricát, fehérborsot keverd, reggeli 9-re, vaníliás krémhez, franciasalátát összekeverem, négy tálkába, megdermedése után, többi hozzávalót, keverőtálban habosra, tejben feloldott, felhasználhatjuk, szappanforgácsot, koktélcseresznye, csokoládékrémhez, pritaminpaprika, tajtékkőszappan, kukoricakonzerv, elkészítéséhez, diótöltelékhez, előszeretettel, lecsöpögtetjük, előállíthatjuk, franciasalátát, máktöltelékhez, mandulaforgács, felismerésnek, kisúrolásához, használhatunk, mandarinlikőr,
© 2013 TVN.HU Kft.