|
|
|
Olvasmánynak idézem Klaus Matefi olvtárs (akit hívtam ide, de eddig még nem jött..) néhány talán némileg idevágó írását:
"Templomosok kozmikus "kincse" és a Skóciában lévö Rosslyn kápolna
(Edinburghtöl hét mérföldre ) közt, szoros kapcsolat áll fent! Építtetöje egy William St Clair (Sinclair) nevü gróf volt. A kápolnát Templomosok építették fel, akik tisztában volta... |
|
|
|
|
|
|
|
...sziasztok!!
Vagyok! Mikor beléptem a Blogomhoz nagyot néztem mivel fennt benne votlam a Blogajánlóban!!GYEREKEK!!! ANNYIRA örülök, ezek szerint nagyon sikeres az én kis történetem az az a mienk! Orsikám MAjd a segítséged szeretném kérni mert egy kicsit elakadtam! Remélem segítesz no meg persze Zsani :D!! Szóval nagyon boldog vagyok és hogy megünnepeljük azt hogy benne va... |
|
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
3 citrom
5 dl szűrt almalé
5 evőkanál méz
1 tasak zselatin
25 dkg málna
mentalevelek
ELKÉSZÍTÉS
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd takaréklángon feloldjuk. A citromok levét egy lábosban összekeverjük az almalével, a mézzel, a feloldott zselatinnal, és forrásig hevítjük, majd levesszük a tűzről... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt
30 dkg ricotta
15 dkg margarin
fél mokkáskanál só
4 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál zselatinpor
10 dkg porcukor
10 dkg zöld színű marcipán
fél dl narancslikőr
1 tasak vaníliáscukor
3 dl tejszín
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, ho... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
15 dkg margarin, 20 dkg babapiskóta, 15 dkg sárgabaracklekvár, 27 g színtelen zselatin, 2,5 dl tejszín, 3/4 dl campari, 2 dl tequila, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg barna cukor, 25 dkg mascarpone vagy natúr tejszínes krémsajt, díszítéshez narancsszelet, citromfű, koktélcseresznye
Elkészítése:
A margarint a piskótával összegyúrjuk, sütőlem... |
|
|
|
|
|
|
|
...6 személyre
HOZZÁVALÓK:
A csokoládékrémhez:
30 dkg étcsokoládé
fél dl tej
5 dkg vaj
A narancsos krémhez:
5 dl narancslé
1 evőkanál kukoricaliszt
1 narancs reszelt héja
3 evőkanál méz
2 evőkanál narancslikőr
A tálaláshoz:
3-3 banán, mandarin, kivi
2 narancs
1-1 mangó, c... |
|
|
|
|
|
|
|
...6 személyre
HOZZÁVALÓK:
6 evőkanál zselatinpor
50 dkg krémsajt vagy friss sajt
10-10 dkg cukor és őrölt mandula
1 dl tejszín
20 dkg eper
30 darab babapiskóta
A sziruphoz:
2,5 dl víz
15 dkg cukor
2 evőkanál eper- vagy mandarinlikőr
A díszítéshez:
tejszínhab
ELKÉS... |
|
|
|
|
|
|
|
...6 személyre
HOZZÁVALÓK:
A banánoshoz:
13 dkg vaj
6 banán
12 dkg cukor
2-2 evőkanál citromlé, zselatin, kukoricakeményítő és tej
2 kávéskanál vaníliaaroma
A manduláshoz:
1 liter tej
15-15 dkg cukor és őrölt mandula
2 evőkanál zselatin és durvára vágott natúr (nem sós) pisztácia
ELKÉSZ... |
|
|
|
|
|
|
|
Újra népszerűek a fonott bútorok, s egyre nagyobb teret hódítanak napjaink enteriőrjében. Ez részben az újból hódító retro stílusnak köszönhető, másrészt annak a felismerésnek, hogy a fonott minden stílushoz illik.
A keleti kultúra és a természetes anyagok kedvelői is előszeretettel használják őket, mivel nemcsak anyagukban, hanem formák tekintetében is igen változatosak... |
|
|
|
|
|
|
|
Tajtékkő
Por alakban vagy hosszúkás darabokban kapható. Nagyon jól felhasználhatjuk arra, hogy a kezünkről a csúnya foltokat ledörzsöljük, vagy a körmünket ráspolyozzuk vele. Faedények kisúrolásához is használhatunk porrá tört tajtékkövet.
Tajtékkőszappan
Magunk is előállíthatjuk, ha gyenge tűzön rózsavizet melegítünk, abban szappanforgácsot oldunk ... |
|
|
|
|
|
|
|
Gyümölcsös túrókrém
Hozzávalók:
20 dkg tehéntúró,
20 dkg tetszés szerinti befott (pl.
oszibarack, sárgabarack, meggy stb.),
2 dl tejszín,ízlés szerint porcukor vagy méz,
1 késhegynyi só,
2 kocka csokoládé.
A befottet lecsöpögtetjük, majd - ha szükséges - kimagozzuk, és nagyon apróra összevágjuk. A t... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
A krémhez:
2,5 dl tej
3 tojássárgája
10 dkg cukor
12,5 dkg főzőcsokoládé
6 evőkanál zselatinpor
2 dl tejszín
A körtés krémhez:
50 dkg érett körte
5 dl víz
30 dkg cukor
4 evőkanál zselatinpor
fél citrom
2 dl tejszín
A charlotte-hoz:
30 darab babapiskóta
... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 1 kukoricakonzerv (25 dkg), 2 erőleveskocka, 2 tojás, 1 ek. vodka, 1 mk. féher bors, 2dkg kukoricaliszt, gyömbér, petrezsejem, zellerzöld, só.
Egy liter vízzel és a kockákkal főzz levest, s lassú tűzön 10 percig forrald benne a körömnyi gyömbért, majd tedd bele a lecsorgatott kukoricát. Közben pépesre vágott zellert, a sót és a fehérborsot keverd össze a vodk... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
5-5 dkg liszt és darált dió
1 narancs reszelt héja
2 narancs
1 teáskanál sütőpor
4 tojás
1 tasak vaníliáscukor
csipet só
A töltelékhez:
1 dl tej
1 evőkanál zselatinpor
2 dl tejszín
1 narancs
fél-fél dl narancslé és narancsszörp
mandulaforgács... |
|
|
|
|
|
|
|
...15. rész
Miden elkészült!!
Reggel mikor lementünk akkor már várt minket a reggeli 9-re kértük minden reggelre mivel mindannyian szeretünk aludni így még 30 perc múlva, lebaktattunk de még akkor is meleg reggeli várt minket. Pierre meg én csak úgy sugárzottunk a boldogságtól és a 2 srác elkezdett suttogni:
- Képzeld, a Csilla feloldta a szabály!
- Tél... |
|
|
|
|
|
|
|
...8 személyre
HOZZÁVALÓK:
A kocsonyához:
50 dkg apró szemű eper
10 dkg málna
5 dl muskotályos bor
2 evőkanál zselatinpor
1 dl cukorszirup
1 mentaág
A vaníliás krémhez:
4 dl tej
6 dkg cukor
4 tojássárgája
1 tasak vaníliáscukor
ELKÉSZÍTÉS
1.... |
|
|
|
|
|
|
|
...4 dl kocsonyalé, 10 dkg gépsonka, 4 keménytojáskarika, 4 karika uborka, 4 karika pritaminpaprika (paradicsompaprika), 4 petrezselyemlevél, 15 dkg franciasaláta.
A franciasalátát összekeverem a még langyos kocsonyával és a négy tálkába osztom. Megdermedése után ráöntök fél centi kocsonyalevet. Ennek a megdermedése után ízlésesen elosztom rajta a többi hozzávalót, majd ráö... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítési idő: 2 óra 20 perc
Hozzávalók: 1 kg elkészítéséhez
36 dkg méz, 1 citrom reszelt héja, 44 dkg liszt, 4 tojás, 2 tojássárgája, 24 dkg mazsola, 1 dl tej, 0,5 dkg szalalkáli, őrölt fahéj,
A tojásokat, a tojássárgákat és a mézet egy keverőtálban habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a tejben feloldott szalalkálit, majd tíz percen át keverjük... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 65 dkg liszt, 30 dkg vaj, 6 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, 2 dkg élesztő, 2 dl tej, csipetnyi só.
A diótöltelékhez: 50 dkg dió, 12 dkg kekszmorzsa, 40 dkg cukor, 3 dkg mazsola, 3 dkg cukrozott gyümölcs, 1 citrom reszelt héja, 1 dkg őrölt fahéj, 1,5 dl tej.
A máktöltelékhez: 60 dkg mák, 40 dkg cukor, 3 dkg mazsola, 2 dkg cukrozott gyümölcs, 1 dkg őrölt fahéj, 1... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítési idő: 2 óra 20 perc
Hozzávalók: 1 kg elkészítéséhez
36 dkg méz, 1 citrom reszelt héja, 44 dkg liszt, 4 tojás, 2 tojássárgája, 24 dkg mazsola, 1 dl tej, 0,5 dkg szalalkáli, őrölt fahéj,
A tojásokat, a tojássárgákat és a mézet egy keverőtálban habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a tejben feloldott szalalkálit, majd tíz percen át keverjük... |
|
|
|
|
|